У Греції спалахнула лісова пожежа, для її гасіння задіяли авіацію

У Греції спалахнула лісова пожежа, для її гасіння задіяли авіацію

Укрінформ
Лісова пожежа спалахнула в неділю, 11 серпня, в місцевості в Цамантасі, що на південному-заході Греції.

По це повідомляє Ekathimerini, передає Укрінформ.

На місце стихійного лиха були направлені потужні пожежні сили, включаючи наземні бригади пожежників, п'ять спецлітаків і один гелікоптер.

Тим часом ще одну пожежу вогнеборці намагаються приборкати в Крані, що в провінції Центральна Македонія. Тут задіяно 20 пожежників, вісім пожежних машин і гелікоптер за підтримки важкої техніки.

Зазначається, що у понеділок у Греції оголошений стан підвищеної готовності до пожежної небезпеки. Міністерство з питань кліматичних криз і цивільного захисту попереджає про серйозний ризик пожеж в Аттиці, Кітірі, центральній і південній Евії, Арголіді та частинах Віотії, Коринфії та Лаконії.

Високий ризик також прогнозується для островів і в багатьох материкових районів через небезпечне поєднання посухи, високих температур і сильних поривів вітру. Мешканців закликають уникати дій, які можуть спровокувати пожежу, і негайно повідомляти про будь-які пожежі.

Читайте також: У п’яти провінціях Туреччини вирують лісові пожежі

Як повідомляв Укрінформ, на сході Іспанії вирують дві лісові пожежі, які намагаються приборкати сотні вогнеборців за підтримки протипожежних літаків.

Фото: InTime News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-