Біля Афін евакуюють міста і лікарні через лісову пожежу

Біля Афін евакуюють міста і лікарні через лісову пожежу

Укрінформ
Через лісову пожежу поблизу Афін евакуювали жителів щонайменше 11 міст і сіл.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Понад 560 пожежників, 17 пожежних літаків і 15 гелікоптерів боролися в понеділок з лісовою пожежею, яка спалахнула в неділю поблизу Варнаваса, за 35 км на північ від Афін.

До ранку понеділка вогонь поширився на кількох напрямках, зокрема на село Грамматіко, стародавнє місто Марафон, приморський муніципалітет Неа Макрі і гору Пентелі.

Сильний вітер постійно змінював напрямок полум'я, вогонь поширився дуже швидко і досяг гори Пентелі, зазначили пожежники.

Як пише АР, в понеділок евакуювали дитячу лікарню і військовий госпіталь, а накази про евакуацію були видані для більш ніж десятка районів, зокрема для Марафона і кількох афінських передмість.

У Пентелі евакуйовано щонайменше три лікарні, в інших зонах деякі мешканці провели ніч у притулках, спортивних залах і готелях для евакуйованих.

Місцеві ЗМІ повідомили, що двоє пожежників отримали легкі поранення, а кілька цивільних осіб звернулися до лікарень через вдихання диму.

Прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс терміново повернувся я до Афін з відпустки на острові Крит, щоб проконтролювати ліквідацію пожежі.

Читайте також: У Греції спалахнула лісова пожежа, для її гасіння задіяли авіацію

Влада перебуває у стані підвищеної пожежної готовності до четверга, а синоптики попереджають, що цього тижня «половина Греції буде в червоному кольорі", - в регіоні очікують температуру близько 40 градусів за Цельсієм та сильний вітер.

Як повідомляв Укрінформ, вчора в Афінах спостерігали потемніння неба від диму внаслідок лісової пожежі, які спалахнула в неділю, 11 серпня, на північному сході від грецької столиці.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-