У Єврокомісії попередили Маска про дотримання законів ЄС перед інтерв’ю з Трампом

У Єврокомісії попередили Маска про дотримання законів ЄС перед інтерв’ю з Трампом

Укрінформ
Єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон перед інтерв’ю Маска з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом на платформі X нагадав мільярдеру Ілону Маску, що він повинен дотримуватися законодавства ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами Бретона, інтерв’ю також буде доступним для користувачів у ЄС.

«У цьому контексті я змушений нагадати вам про зобов’язання належної обачності, викладені в Акті із цифрових послуг (DSA). Зобов’язання щодо DSA застосовуються без винятків або дискримінації до модерування всієї спільноти користувачів і вмісту X (включно з вами як користувачем із понад 190 мільйонами підписників), який доступний для користувачів із ЄС», - додав єврокомісар.

Закон DSA вимагає від великих техплатформ докладати більше зусиль для боротьби з незаконним вмістом і ризиками для громадської безпеки.

Минулого місяця регулятори ЄС постановили, що X порушив DSA та ввів користувачів в оману через використання синіх галочок. X заявив, що не погоджується з оцінкою ЄС щодо того, як він відповідає DSA, тоді як власник Маск погрожував судовим позовом.

Читайте також: Байден не певен, що в разі програшу Трампа передача влади відбудеться мирно

Зазначається, що інтерв’ю Маска з Трампом заплановане в ніч проти вівторка о 03:00 годині за київським часом.

Як повідомляв Укрінформ, Акт із цифрових послуг Євросоюзу (DSA), який регулює діяльність інтернет-платформ та норми захисту споживачів у цій сфері, набув чинності 17 лютого 2024 року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-