Росія запросила на виставку озброєнь головного розробника балістичних ракет КНДР

Росія запросила на виставку озброєнь головного розробника балістичних ракет КНДР

Укрінформ
Росія запросила на свій міжнародний військово-технічний форум «Армія-2024» делегацію з Північної Кореї, у складі якої головний розробник балістичних ракет КНДР Кім Чен Сік, якому санкціями Ради Безпеки ООН заборонено в’їзд до країн-членів Організації.

Як передає Укрінформ, про це пише Yonhap.

Кім, який є першим заступником директора одного з департаментів правлячої в КНДР Трудової партії, потрапив в об’єктиви камер під час церемонії відкриття форуму 12 серпня в підмосковній Кубінці.

У Сполучених Штатах, Південній Кореї та інших країнах його вважають ключовою фігурою північнокорейської ракетної програми.

Цей чиновник супроводжує лідера КНДР Кім Чен Ина, коли той присутній на запусках ракет, і в 2012 році отримав звання «героя республіки» за внесок у розробку ракети великої дальності.

Посадовець Північної Кореї потрапив під санкції за резолюцією 2397 Ради Безпеки ООН, ухваленою в 2017 році після незаконного випробування Пхеньяном міжконтинентальної балістичної ракети, а також перебуває в «чорних списках» Сполучених Штатів, Південної Кореї та Європейського Союзу.

Читайте також: Військова співпраця Росії з КНДР становить небезпеку не лише для України - Білий дім

У резолюції 2397 РБ ООН ідеться, що країни-члени Організації повинні заборонити в’їзд посадовцям, які перебувають у санкційному списку, проте Росія, схоже, вирішила запросити делегацію Північної Кореї на військово-технічний форум на тлі поглиблення зв’язків між двома країнами.

Як повідомляв Укрінформ, США, Південна Корея і Японія мають намір протягом року створити тристоронній механізм нагляду за дотриманням санкцій Ради Безпеки ООН проти КНДР, альтернативний групі експертів Організації, мандат якої закінчився навесні.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-