У Китаї працюють більш як 190 моделей сервісів штучного інтелекту

У Китаї працюють більш як 190 моделей сервісів штучного інтелекту

Укрінформ
У Китаї зареєстровані і доступні для загального користування понад 190 моделей сервісів генеративного штучного інтелекту (ШІ), а кількість користувачів цих моделей перевищила 600 млн.

Про це розповів голова Управління кіберпростору КНР Чжуан Жунвень, передає Укрінформ.

«На сьогоднішній день у Китаї розроблено, зареєстровано й запущено понад 190 моделей сервісів генеративного штучного інтелекту, послугами яких користуються понад 600 млн зареєстрованих користувачів», – сказав Чжуан.

За його словами, уряд країни продовжить заохочувати застосування генеративних технологій ШІ в таких галузях, як промислове виробництво, сільське господарство, освіта та охорона здоров’я, щоб ці технології дозволили розширити можливості реальної економіки і традиційних галузей.

Читайте також: Samsung починає масове виробництво нового чипа пам’яті для штучного інтелекту на смартфонах

Із приводу безпеки ШІ він зазначив, що ведеться робота з постачальниками послуг ШІ, аби вони надавали їх безпечним, надійним, контрольованим і справедливим способом, щоб запобігти таким ризикам, як порушення персональних даних, створення фейкової інформації та порушення прав інтелектуальної власності через неналежне використання технологій ШІ.

«Управління кіберпростору працюватиме з іншими регулюючими органами для вдосконалення законодавства в цьому відношенні та розробки ефективних механізмів управління безпекою ШІ, об’єднавши державне регулювання, промислову самодисципліну, саморегулювання підприємств і нагляд із боку громадськості», – сказав керівник відомства.

Він нагадав, що у липні минулого року уряд Китаю затвердив набір тимчасових правил для врегулювання генеративних послуг штучного інтелекту, перших таких у світі.

«Оцінка безпеки для нових інтернет-технологій і додатків є одним із пріоритетів Управління. Уряд Китаю прискорить застосування нових технологій, одночасно ефективно захищаючи ідеологічну безпеку та законні права й інтереси користувачів інтернету», – запевнив Чжуан.

Як повідомляв Укрінформ, експорт чипів пам’яті з Південної Кореї до Тайваню у першому півріччі зріс більш ніж на 225% порівняно з роком раніше завдяки стрибку попиту на високопродуктивну пам’ять із високою пропускною здатністю для штучного інтелекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-