ФБР розслідує імовірні хакерські атаки Ірану на штаби Трампа і Байдена-Гарріс

ФБР розслідує імовірні хакерські атаки Ірану на штаби Трампа і Байдена-Гарріс

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань (ФБР) заявило, що проводить розслідування можливого злому внутрішнього листування виборчого штабу Дональда Трампа, в якому команда кандидата в президенти США звинуватила іранський уряд.

Про це повідомляє The Hill із посиланням на заяву ФБР, передає Укрінформ.

«Ми можемо підтвердити, що ФБР розслідує цю справу», – йдеться в короткій заяві бюро.

МЗС Ірану спростували причетність країни до злому.

Окрім того, за словами джерел The Washington Post, ФБР розслідує можливі спроби хакерських атак з боку Ірану щодо представників кампанії президента Джо Байдена та віцепрезидентки Камали Гарріс. Троє співробітників кампанії отримали фішингові електронні листи, які виглядали легітимними, але могли надати зловмиснику доступ до листування одержувачів, розповіли співрозмовники видання.

Зазначається, що ФБР почало розслідування у червні - до того, як Байден вийшов із президентських перегонів. Поки що слідчі не знайшли доказів того, що ці спроби злому були успішними.

Читайте також: Німеччина звинувачує Китай у причетності до кібератаки на держустанову у 2021 році

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня команда кандидата на посаду президента США Дональда Трампа заявила, що її внутрішнє листування зазнало зовнішнього втручання.

Команда Трампа звинуватила «іноземні джерела, ворожі Сполученим Штатам», пославшись на звіт Microsoft, опублікований у п'ятницю, про те, що іранські хакери «надіслали в червні фішинговий електронний лист відповідальній особі, котра займається виборчою кампанією 2024 року».

У Microsoft не назвали, про чию саме кампанію ідеться, але все вказує на штаб Трампа.

Фото: Shutterstock/Militarist

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-