Штати перекинули бронетанковий підрозділ до Кореї на навчання біля кордону з КНДР

Штати перекинули бронетанковий підрозділ до Кореї на навчання біля кордону з КНДР

Укрінформ
У Південній Кореї на полігоні неподалік кордону з КНДР пройшли навчання з бойовою стрільбою бронетанкового підрозділу збройних сил США, який у рамках перевірки готовності до швидкого розгортання прибув зі своєї військової бази в Сполучених Штатах.

Про це повідомляє Korea Times, передає Укрінформ.

До навчань, що проходили приблизно за 30 кілометрів на південь від міжкорейського кордону з 5 по 9 серпня, залучався батальйон 1-ї бронетанкової дивізії 8-ї армії США, який має на озброєнні танки M1A2 Abrams, гаубиці M109-A6 і бойові машини M2A3 Bradley.

Військовослужбовці цього підрозділу, що базується у Форт-Блісс, штат Техас, у середині липня отримали наказ здійснити передислокацію до Південної Кореї, куди прибули наприкінці минулого місяця.

Після цього вони отримали свою бойову техніку з військової бази США в південно-східній частині Південної Кореї і здійснили марш до району тренувань, де виконали навчальні завдання, зокрема й бойові стрільби зі штатного озброєння.

Читайте також: Військова співпраця Росії з КНДР становить небезпеку не лише для України - Білий дім

Навчання відбулися в рамках операції американських військових «Тихоокеанська стійкість» (Pacific Fortitude), у ході якої регулярно проводяться перевірки готовності підрозділів армії США швидко розгортати особовий склад у вказаному регіоні, відпрацьовувати навчальні завдання і здійснювати передислокацію додому.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Південна Корея наступного тижня розпочнуть масштабні військові навчання на Корейському півострові за участі всіх видів військ, метою яких є зміцнення готовності їх сил до протидії новим військовим загрозам з боку КНДР.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-