Проти експрем'єрки Бангладеш порушили справу через вбивство під час протестів

Проти експрем'єрки Бангладеш порушили справу через вбивство під час протестів

Укрінформ
Проти експрем'єрки Бангладеш Шейхи Хасіни розпочато розслідування через вбивство поліцією чоловіка під час громадянських заворушень минулого місяця.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Мамун Міа, адвокат, який порушив справу від імені громадянина - бізнесмена Аміра Хамзи, заявив, що суд у Дацці наказав поліції прийняти кримінальну справу. Це перший крок для кримінального розслідування за законодавством Бангладеш.

Амір Хамза подав заяву про порушення справи про вбивство в липні, після того, як місцевий бакалійник Абу Саїд був застрелений в голову, коли переходив дорогу. Хамза розповів суду, що 19 липня студенти проводили мирну акцію протесту, та стверджує, що поліція відкрила безладний вогонь по натовпу. За словами Хамзи, він не є родичем Саїда, але звернувся до суду, тому що сім'я бакалійника не мала коштів, щоб самостійно подати позов.

"Я перший пересічний громадянин, який наважився зробити цей юридичний крок проти Шейхи Хасіни за її злочини. Я доведу цю справу до кінця", - сказав він.

Шість інших високопосадовців попереднього уряду також перебувають під слідством після кількох тижнів смертоносних заворушень у столиці Дакка. Серед них - колишній міністр транспорту і мостів Обайдул Квадер.

Загалом понад 400 людей було вбито під час тижневих студентських демонстрацій, багато з них були застрелені поліцією за її наказом.

Читайте також: У Баншладеш після втечі прем’єрки президент розпустив парламент

Як повідомляв Укрінформ, студентські протести в Бангладеш розпочалися на початку липня як мирні вимоги скасувати квоти на державній службі, а потім переросли у масові акції, що призвело до повалення уряду.

Уряд Хасіни, який перебував при владі протягом 15 років, звинувачували у широкомасштабних порушеннях прав людини і переслідували за звинуваченнями у корупції. Сама Хасіна після відставки втекла до Індії.

Наразі главою тимчасового уряду став нобелівський лауреат Мухаммад Юнус.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-