Отруєння води в казармах: у Бундесвері підтвердили можливий акт саботажу

Отруєння води в казармах: у Бундесвері підтвердили можливий акт саботажу

Укрінформ
У Міністерстві оборони ФРН підтвердили факт незаконного проникнення на територію об’єктів Бундесверу поблищу Кельна.

Про це сказав на брифінгу речник відомства Арно Коллац, передає кореспондент Укрінформу.

«Я можу підтвердити, що доступ до казарм наразі закрито через підозру в спробі проникнення та втручання, є підозра щодо саботажу», - сказав офіцер.

Він поінформував, що на місці працюють слідчі.

Коллац відмовився відповідати на запитання щодо завданої шкоди здоров’ю військовослужбовців, «щоби запобігти спекуляціям», але підтвердив, що зразки питної води передано для аналізу в лабораторію.

Читайте також: У казармах Бундесверу поблизу Кельна отруїли питну воду - підозрюють диверсію

Речник МО Німеччини додав, що «особливо в цей час» захист казарм і будь-яких військових об’єктів є найвищим пріоритетом. Він також заявив, що наразі не йдеться про те, що інцидент може вплинути на безпеку розташованого неподалік аеропорту Кельна.

Раніше повідомлялося, що казарми Бундесверу в Кельн-Вані ймовірно могли стати об’єктом саботажу. З ранку середи обмежено доступ на територію та вихід з неї. Поліція, військова поліція та військова контррозвідка Бундесверу ведуть розслідування щодо можливої диверсійної операції. Повідомлялося про забруднення водопровідної води. Видано попередження ні в якому разі не пити воду.

Читайте також: Париж попросив ФБР допомогти у розслідуванні диверсій на залізниці в день відкриття Олімпіади - ЗМІ

У казармах Бундесверу в Кельн-Вані розташовані кілька командних органів, а також військові та цивільні офіси Бундесверу. Казарми розташовані безпосередньо поруч з аеропортом Кельна, де якому базуються літаки, якими користуються члени уряду та Бундестагу.

Фото: J. Patrick Fischer/Wikimedia/CC BY-SA 4.0

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-