Швейцарія заморозила €1,3 мільярда російського олігарха Керімова

Швейцарія заморозила €1,3 мільярда російського олігарха Керімова

Укрінформ
Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії (SECO) попередньо заморозив 1,25 мільярда франків (1,3 млрд євро) на тлі розслідування щодо чотирьох осіб, пов'язаних із російським олігархом Сулейманом Керімовим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Swissinfo.

За даними SECO, загальна вартість активів, заморожених у Швейцарії внаслідок санкцій, запроваджених щодо Росії у зв'язку з її агресією проти України, станом на 13 серпня 2024 року становила 7,1 млрд швейцарських франків (7,4 млрд євро).

Додатково до них заблоковано 17 об'єктів нерухомості, дорогі автомобілі, твори мистецтва, меблі та музичні інструменти, що належать фізичним або юридичним особам, які потрапили під санкції ЄС та Швейцарії.

У випадку з Керімовим SECO попросив прокурорів запустити процедуру розслідування після проведеного аналізу всієї наявної інформації.

Читайте також: Британія конфіскувала у російського олігарха Авена понад £750 тисяч

Нині розслідування ведеться щодо чотирьох осіб і ще однієї «невстановленої особи» за підозрою у відмиванні/легалізації злочинних капіталів та у порушенні законодавства, що регулює в Швейцарії запровадження санкцій проти іноземних держав у частині, що стосується ситуації навколо України.

У рамках кримінального розгляду федеральна прокуратура та федеральне Відомство кримінальної поліції провели у кантонах Люцерн, Цуг та Нідвальден у співпраці з відповідними кантональними правоохоронними органами загалом вісім обшуків.

Поки що нікого не затримали.

Читайте також: Постачав армії РФ український титан: підсанкційному олігарху Шелкову оголосили підозру

Як повідомляв Укрінформ, Швейцарія не буде дотримуватися підходу Євросоюзу і не вилучатиме для України кошти із російських заморожених активів, які зберігаються в її банках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-