ФБР провела обшук у будинку російського пропагандиста Саймса

ФБР провела обшук у будинку російського пропагандиста Саймса

Укрінформ
Співробітники Федерального бюро розслідувань США провели обшук у будинку американського громадянина радянського походження, який працює на російські пропагандистські медіа, Дмитра Саймса.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время» з посиланням на американські та російські ЗМІ.

Зокрема, сусід Саймса в США розповів, що агенти ФБР приїхали 13 серпня, після чого вони з'являлися ще не раз і вивозили речі на вантажівках.

Представниця ФБР Саманта Шеро заявила, що санкціонований судом обшук проводиться у рамках розслідування. Деталі розслідування вона не навела.

Зі свого боку, Саймс розповів журналістам, що зараз він перебуває за межами США та його не інформували про обшук. «Я не бачив ордера. Ні правоохоронні органи, ні хтось ще зі мною не пов'язувалися. Я спантеличений і стурбований», – сказав Саймс.

За його словами, він наразі перебуває в Москві і не був у США з жовтня 2022 року.

Обшук відбувався у маєтку Патріа в окрузі Раппаханнок (штат Вірджинія). Ділянку площею 536 квадратних метрів придбали Саймс та його дружина у липні 2021 року за 1,63 млн дол. Про це пише місцеве видання Rappahannock News з посиланням на документи окружного суду,

Дмитро Саймс народився у Радянському Союзі, у 1970-ті роки емігрував до США. Він відомий як видавець журналу The National Interest, з 1994-го по 2022 роки очолював Центр національних інтересів США. Політолог був тісно пов'язаний із президентською кампанією Дональда Трампа 2016 року. У доповіді про втручання Росії у вибори його ім'я згадується понад сто разів.

Читайте також: ФБР обшукало будинок відомого антиукраїнського пропагандиста Скотта Ріттера

Саймс веде передачу "Велика гра" на російському пропагандистському Першому каналі та дає прокремлівські коментарі різним ЗМІ. 2023 року Саймс був модератором пленарної сесії Петербурзького міжнародного економічного форуму за участю очільника Кремля Володимира Путіна. У грудні 2023 року він отримав від уряду Росії премію за "аналіз подій у зоні спеціальної військової операції та гарячих точках планети".

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році контрольований Дмитром Саймсом журнал The National Interest засвітився в підтримці проросійського депутата Верховної Ради Віктора Медведчука.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-