Сеул запевняє, що Південна Корея не прагне поглинути КНДР

Сеул запевняє, що Південна Корея не прагне поглинути КНДР

Укрінформ
Міністр з питань об’єднання уряду Південної Кореї Кім Юн Хо закликав Північну Корею відповісти на пропозицію Сеула про створення нового каналу міжурядового діалогу та заявив, що його країна не прагне об’єднання Кореї шляхом поглинання КНДР.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Напередодні у зверненні до Дня визволення президент Південної Кореї Юн Сок Йоль запропонував Півночі створити новий канал для міжурядового діалогу на робочому рівні для вирішення поточних питань.

«Оскільки президент запропонував створити канал діалогу між двома Кореями, я закликаю Північну Корею відповісти на цю пропозицію», - сказав Кім.

Він заперечив опонентам Юна, які стверджують, що бачення об’єднання президентом містить елементи, які пропонують об’єднання шляхом поглинання Півднем Півночі і не передбачає примирення та співпраці з КНДР.

«Якщо об’єднання шляхом поглинання визначається як об’єднання через зміну статус-кво силою, то це не політика, яку проводить уряд. Ми прагнемо поступового та мирного об’єднання, а не об’єднання шляхом поглинання», - заявив міністр.

За його словами, нове триетапне бачення закликає до примирення та співпраці, створення Корейської співдружності та завершення створення єдиної країни.

Читайте також: Південна Корея формує Стратегічне командування для стримування КНДР

«Наразі дуже важко шукати примирення та співпраці з Північною Кореєю, проте уряд докладе зусиль для створення таких умов», - додав глава відомства.

Як повідомляв Укрінформ, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль виступив із новою ініціативою об’єднання з Північною Кореєю на основі свободи та запропонував Пхеньяну створити новий офіційний канал для діалогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-