Держслужбовцям в Амстердамі заборонили Telegram на робочих телефонах

Держслужбовцям в Амстердамі заборонили Telegram на робочих телефонах

Укрінформ
Муніципалітет Амстердама заборонив держслужбовцям Telegram на робочих телефонах через загрози шпигунства та використання у злочинних цілях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє радіостанція BNR.

“Муніципалітет Амстердама заборонив державним службовцям використовувати додаток Telegram на робочих телефонах. Причиною заборони є ризик шпигунства та використання додатка у злочинних цілях”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заборона була запроваджена наприкінці квітня, але публічно про це не оголошували.

Telegram став “притулком для хакерів, кіберзлочинців та торговців наркотиками”, заявив в ефірі радіостанції представник муніципалітету Амстердама Александр Шольтес.

Останніми роками Telegram часто потрапляв у новини через торгівлю наркотиками та вогнепальною зброєю. Так звані “порнопомсти” також поширювалися у певних групах Telegram.

Читайте також: В Україні заборонили використання софту, розробленого громадянами підсанкційних країн

Минулого року член міської ради Амстердама навіть закликав заборонити Telegram на національному рівні, оскільки додаток може використовуватися для вербування уразливих молодих людей з терористичною метою.

Місто Амстердам також стурбоване можливим шпигунством через додаток.

Telegram має майже 2 млн користувачів у Нідерландах.

Як повідомляв Укрінформ, держслужбовцям у Нідерландах заборонили TikTok на робочих телефонах. Рішення ухвалене на основі рекомендації служби загальної розвідки та безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-