Промову Байдена на з’їзді Демпартії постійно переривали оваціями

Промову Байдена на з’їзді Демпартії постійно переривали оваціями

Фото
Укрінформ
Делегати Національного з’їзду демократичної партії США зустріли президента Джо Байдена, коли він вийшов на сцену, тривалими оваціями і скандуванням «Дякуємо, Джо!», «Ми любимо тебе, Джо!»

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

Про вихід Байдена оголосила його дочка Ешлі Байден, яка теж виступала на з’їзді. Перед нею до делегатів зверталася перша леді Джил Байден.

Вийшовши на сцену близько 23:30 за східноамериканським часом, Байден обійняв Ешлі.

«Сім'я - це початок, середина й кінець. І я люблю вас усіх. Америко, я тебе люблю», - підкреслив Байден, цитуючи свого батька.

У своїй майже 50-хвилинній промові він згадав про напад прибічників експрезидента Дональда Трампа на Капітолій 6 січня 2021 року, коли той дізнався про свою поразку.

«Ви не можете сказати, що любите свою країну, тільки коли перемагаєте», - зазначив він.

Президент наголосив на необхідності зберегти демократію у Сполучених Штатах.

Читайте також: Байден - на з'їзді демократів: Гарріс ніколи не кланятиметься перед Путіним

«Я стою перед вами цього серпневого вечора, щоб повідомити, що демократія перемогла. Демократія принесла свої плоди. І тепер демократія має бути збережена», - сказав він.

Байден докладно зупинився на досягненнях своєї адміністрації за чотири роки.

«Як ваш президент, я був сповнений рішучості змусити Америку рухатися вперед, а не повертатися назад», - зауважив він, наголосивши, що ставив за мету «відновити основу Америки - середній клас».

«Завдяки вам … ми мали один з найвидатніших чотирирічних періодів прогресу за всю історію. І крапка. І коли я кажу «ми», то маю на увазі Камалу й мене», - сказав президент.

Серед своїх досягнень він назвав: виведення Америки з пандемії, перехід від економічної кризи до сильної економіки, створення мільйонів робочих місць, скорочення расового розриву в доходах, охоплення великої кількості американців медичним страхуванням, зниження цін на рецептурні ліки, конкуренцію на ринку напівпровідникових чипів, ухвалення програмного закону про інфраструктуру.

Про Трампа він сказав, що той нічого не побудував під час свого президентства.

Читайте також: Гілларі Клінтон: Камала дбає про всіх американців, Дональд - лише про себе

«Як ми можемо мати найсильнішу економіку у світі без найкращої інфраструктури у світі? Дональд Трамп обіцяв розбудовувати інфраструктуру щотижня протягом чотирьох років, але так ні біса й не побудував», - зазначив Байден.

Він спростував чутки про нібито його образу на людей, які змусили його відмовитися від виборів.

«Усі ці розмови про те, що я злий на всіх людей, які сказали, що я повинен піти - це неправда. Я люблю свою країну ще більше, і нам потрібно зберегти нашу демократію», - підкреслив Байден.

Підбиваючи підсумки своєї політичної кар’єри, президент зазначив, що за десятиліття роботи віддав країні все, що міг.

Байден пообіцяв, що він буде найкращим волонтером кампанії Гарріс - Волза.

Щодо Гарріс він висловив переконання, що «вона буде президенткою, яку поважатимуть світові лідери, бо її вже шанують».

Читайте також: Гарріс випереджає Трампа в одному з ключових штатів

«Вона буде президенткою, якою ми всі зможемо пишатися… і вона залишить відбиток на майбутньому Америки», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Демократична партія США зібралася у понеділок увечері на національний з’їзд у Чикаго для урочистого висунення віцепрезидентки Камали Гарріс кандидатом на посаду президента. З’їзд триватиме до четверга, 22 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-