Блінкен обговорив із президентом Єгипту перемовини про припинення вогню у Газі

Блінкен обговорив із президентом Єгипту перемовини про припинення вогню у Газі

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив останній раунд перемовин про припинення вогню у секторі Гази із президентом Єгипту Абделем Фаттах ас-Сісі у місті Ель-Аламейн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє dpa із посиланням на заяву адміністрації єгипетського лідера.

Блінкен поінформував ас-Сісі про результати свого візиту до Ізраїлю, наголосивши на відданості Сполучених Штатів зусиллям, спрямованим на досягнення спокою та укладення угоди про припинення вогню у секторі Гази.

Зі свого боку ас-Сісі попередив про наслідки розширення конфлікту на Близькому Сході, які важко уявити, він заявив, що припинення кровопролиття має стати пріоритетом для усіх сторін перемовин.

Президент Єгипту зауважив, що припинення вогню в анклаві має стати початком ширшого міжнародного визнання Палестинської держави і реалізації рішення про дві країни. Він додав, що ці кроки стануть головною гарантією стабільності у регіоні.

Очікується, що після зустрічей у Єгипті Блінкен вирушить із візитом до Катару.

Читайте також: У Білому домі переконані, що наступного тижня Ізраїль і ХАМАС домовляться про припинення вогню

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня Блінкен прибув до Тель-Авіва в межах близькосхідного турне, спрямованого на посилення дипломатичного тиску з метою досягнення угоди про припинення вогню в Газі.

Фото: U.S. Department of State/flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-