Гарріс за місяць зібрала $500 мільйонів на передвиборчу кампанію

Гарріс за місяць зібрала $500 мільйонів на передвиборчу кампанію

Укрінформ
Відтоді, як віцепрезидентка США Камала Гарріс отримала підтримку більшості делегатів з’їзду Демократичної партії, вона зібрала близько 500 млн дол. на передвиборчу кампанію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Джерела Reuters повідомили, що завдяки виборчим зусиллям віцепрезидента США Камали Гарріс було зібрано близько 500 млн дол. відтоді, як вона стала кандидатом у президенти від Демократичної партії", – йдеться у повідомленні.

Це безпрецедентний прибуток, що відображає ентузіазм донорів щодо участі у виборах 5 листопада.

Чотири джерела, знайомі зі збором коштів, повідомили Reuters, що ця сума була зарахована для Гарріс протягом чотирьох тижнів після того, як вона почала свою участь у перегонах 21 липня.

Кошти на передвиборчу кампанію мають вирішальне значення для реклами та агітації, вони допомагають привести людей на виборчі дільниці та переконати виборців, які не визначилися, проголосувати на користь певного кандидата.

За перший тиждень своєї кампанії Гарріс зібрала 200 млн дол., і вона швидко здобула підтримку, щоб стати кандидатом від Демократичної партії.

Читайте також: Трамп хоче переманити незалежного висуванця Кеннеді обіцянкою посади

У липні команда Гарріс зібрала 310 млн дол., у результаті чого загальна сума коштів, зібраних нею та Джо Байденом до його виходу з перегонів, перевищила мільярд доларів, що, за даними кампанії, є найшвидшим подоланням цього порогу збору коштів в історії.

У кандидата від республіканців Дональда Трампа заявили, що у липні він зібрав 138,7 млн дол., а готівкові кошти склали 327 млн дол.

Як повідомляв Укрінформ, Демократична партія США зібралася в понеділок ввечері на національний з’їзд у Чикаго для урочистого висунення віцепрезидентки Камали Гарріс кандидатом на посаду президента.

Фото: Facebook / Kamala Harris

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-