Китай стурбований повідомленнями про нову ядерну стратегію США

Китай стурбований повідомленнями про нову ядерну стратегію США

Укрінформ
Китай серйозно стурбований повідомленнями про затвердження президентом Сполучених Штатів Джо Байденом оновленої ядерної стратегії, яка передбачає заходи для стримування Китаю від розширення його ядерного арсеналу.

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, передає кореспондент Укрінформу. 

«Сполучені Штати в останні роки розповсюджують наратив про так звану ядерну загрозу з боку Китаю, що є лише приводом для ухилення Вашингтона від своїх зобов’язань стосовно ядерного роззброєння та отримання стратегічної переваги», – сказала Мао. 

За її словами, США мають найбільший передовий ядерний арсенал на планеті та продовжують вкладати значні кошти в модернізацію своєї ядерної тріади.

Читайте також: Венс назвав протидію Китаю зовнішньополітичним пріоритетом Трампа

«Китай серйозно стурбований відповідними повідомленнями. Факти повністю довели безпідставність роздмухуваної Сполученими Штатами в останні роки теорії про так звану китайську ядерну загрозу», – заявила дипломат. 

Як повідомляв Укрінформ, видання The New York Times написало, що президент США Джо Байден у березні затвердив таємну ядерну стратегію, що передбачає заходи для стримування Китаю від розширення його ядерного арсеналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-