Угорщина таки відповіла ЄС щодо спрощеного в’їзду росіян і білорусів

Угорщина таки відповіла ЄС щодо спрощеного в’їзду росіян і білорусів

Документ
Укрінформ
Угорщина видаватиме "національні карти" росіянам і білорусам відповідно до нормативної бази Європейського Союзу і з урахуванням можливих безпекових ризиків.

Про це йдеться у листі міністра внутрішніх справ Угорщини Шандора Пінтера на адресу єврокомісара Ілви Йоханссон, фотокопію якого опублікував у соцмережі Х міністр у справах Європейського Союзу Угорщини Янош Бока, передає Укрінформ.

«Угорщина застосовуватиме однакову міграційну й безпекову перевірку як для тих, хто подаватиме заявку на отримання національної карти, так і у випадках з іншими дозволами на проживання. Національна карта видаватиметься відповідно до нормативної бази ЄС і з належним урахуванням можливих ризиків, пов'язаних із безпекою. У цьому сенсі угорське законодавство і практика, проти яких Єврокомісія досі не заперечувала, не змінилися», - сказано у листі.

Водночас наголошується, що Угорщина й надалі приділятиме значну увагу захисту національної безпеки та безпеки Шенгенської зони в цілому.

Читайте також: Фінляндія не відкриватиме кордон з Росією

Як повідомляв Укрінформ, Угорщина спростила умови в'їзду для громадян Російської Федерації та Білорусі.

Будапешт включив громадян РФ та Білорусі до програми так званої національної карти – вона видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження.

Спеціальної перевірки власників "національної карти" на європейському рівні не проводиться, що викликало занепокоєння серед сусідів Угорщини.

Комісар з внутрішніх справ ЄС Ілва Йоханссон надіслала лист главі МВС Угорщини Шандору Пінтеру з проханням пояснити зміни в імміграційній політиці країни, зокрема, яким чином країна має намір пускати до себе за спрощеною процедурою громадян Білорусі та Росії і як виконуватимуться вимоги щодо в'їзду в Шенгенську зону.

19 серпня сплив термін, встановлений Європейською комісією для відповіді Угорщини.

Країни Балтії та Північної Європи у спільному листі висловили занепокоєння тим, що послаблення обмежень з боку Угорщини може збільшити ризик для безпеки у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-