На Близький Схід прибув другий авіаносець ВМС США

На Близький Схід прибув другий авіаносець ВМС США

Відео
Укрінформ
Авіаносна ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем «Авраам Лінкольн» (USS Abraham Lincoln) із новітніми винищувачами F-35C на борту прибула на Близький Схід.

Про це повідомило Центральне командування ЗС США (CENTCOM) у мережі Х, передає Укрінформ.

«Авіаносець USS Abraham Lincoln, на борту якого перебувають винищувачі F-35C та F/A-18 Block III, прибув у зону відповідальності CENTCOM», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що разом з авіаносцем до регіону прибула ескадра есмінців та авіаційне крило літаків палубної авіації.

Тепер на Близькому Сході - два американські авіаносці. Раніше в регіон була передислокована група на чолі з авіаносцем «Теодор Рузвельт» (USS Theodore Roosevelt).

У зоні відповідальності CENTCOM також знаходиться атомний підводний човен «Джорджія» (USS Georgia), озброєний крилатими ракетами.

Читайте також: США направили на Близький Схід атомний підводний човен

Сполучені Штати посилюють Центральне командування, що відповідає за Близькосхідний, Центрально-Азійський та Східноафриканський регіони, на тлі погроз Ірану та проіранських ісламістських радикальних угруповань завдати ударів по Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, лідери США, Великої Британії, Франції, Німеччини та Італії наголосили на необхідності проведення переговорів з близькосхідного врегулювання.

Фото: facebook.com/USSLincoln

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-