США направили есмінець із керованими ракетами через Тайванську протоку

США направили есмінець із керованими ракетами через Тайванську протоку

Укрінформ
ВМС Сполучених Штатів у четвер вранці направили есмінець «Ральф Джонсон», озброєний керованими ракетами, через Тайванську протоку з черговою місією підтримки свободи судноплавства.

Про прохід американського бойового корабля повідомляє China Military, передає Укрінформ.

«22 серпня есмінець з керованими ракетами USS Ralph Johnson пройшов через Тайванську протоку», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що командування Східного військового округу Народно-визвольної армії Китаю, відповідальне за цей регіон, організувало військово-морські та повітряні сили для моніторингу і спостереження за проходженням корабля ВМС США.

«Війська на театрі бойових дій продовжують перебувати у стані підвищеної бойової готовності та рішуче захищатимуть національний суверенітет і безпеку, а також мир і стабільність у регіоні», - додали китайські військові.

Читайте також: Китай продовжує тиск на Тайвань - направив до острова три десятки бойових літаків і сім кораблів

Тайванська протока шириною близько 180 км розділяє материковий Китай та острів Тайвань і є частиною Південнокитайського моря. Пекін заявляє про суверенітет над демократично керованим Тайванем та свою юрисдикцію над цією протокою.

Натомість Тайвань, Сполучені Штати та їхні союзники вважають Тайванську протоку міжнародним водним шляхом, що не підпадає під одноосібний китайський суверенітет.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина планує у вересні вперше за понад двадцять років направити два військові кораблі через спірну Тайванську протоку, ризикуючи спровокувати напруженість у відносинах з Пекіном.

Фото: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Jamaal Liddell

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-