У Нідерландах заявляють про кризу із притулком для біженців

У Нідерландах заявляють про кризу із притулком для біженців

Укрінформ
Нідерланди перебувають у кризовій ситуації щодо надання притулку біженцям, серед яких у скрутній ситуації опинилися й українці після закриття пункту прийму в Утрехті.

Про це заявила міністерка з питань міграції та надання притулку Маржолейн Фабер, повідомляє Укрінформ з посиланням на De Telegraaf.

“Ми бачимо, що Утрехт більше не може впоратися із припливом українців”, - зазначила Фабер. За її словами, все забито.

“Якщо коротко, то в Нідерландах спостерігається криза щодо надання притулку”, - наголосила міністр.

Водночас зазначається, що міністерка на даний момент не має правових підстав оголошувати кризову ситуацію. Для цього необхідно вжити певних юридичних кроків.

Видання припускає, що міністр, схоже, готується до ухвалення закону про тимчасову кризу з наданням притулку, про який йдеться у новій коаліційній угоді. Однак це може суперечити правилам ЄС і спричинити заходи з боку Європейської комісії.

Читайте також: Угорщина посилила вимоги для біженців з України - ВВС

Зазначається, що знову відкрити центральний пункт прийому українських біженців в місті Утрехт в Нідерландах, який закрили через переповненість, планують лише після того, як у країні з'явиться більше місць для довгострокового розміщення біженців.

Як повідомляв Укрінформ, у нідерландському Утрехті починаючи з 19 серпня 2024 року через переповнення на невизначений термін закрито центральний пункт прийому біженців з України.

У лютому центральний пункт прийому українських біженців в місті Утрехт в Нідерландах тимчасово також був закритий для новоприбулих через переповнення. За даними Patrulnaya Politsiya Kyiva, в цьому центрі ночували 154 людини, хоча місць було достатньо лише для 140.

Фото: ANP 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-