В Італії затримали чотирьох неофашистів за напад на журналіста

В Італії затримали чотирьох неофашистів за напад на журналіста

Укрінформ
В Італії поліція заарештувала чотирьох членів неофашистського угрупування CasaPound за напад на італійського журналіста Андреа Жолі у Турині минулого місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Державна поліція Італії сьогодні заарештувала чотирьох членів неофашистської бойової групи CasaPound за напад на італійського журналіста Андреа Жолі в Турині минулого місяця", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чотирьох людей помістили під домашній арешт за звинуваченням у примусі з застосуванням сили та завданні тілесних ушкоджень журналісту з обтяжуючими обставинами.

Слідчий суддя ще має винести рішення щодо п'ятої особи, яку підозрюють у причетності до нападу.

Представники прокуратури Турина повідомили про "небезпеку повторення злочинів такого ж характеру" з боку бойовиків через їх "жорстокий характер" та "сильні злочинні інстинкти".

Репортера газети La Stampa Жолі атакували члени неофашистського угруповання біля штабквартири групи CasaPound в місті Турин в ніч проти 20 липня.

Журналіст таємно знімав на телефон вечірку неофашистів у їхньому штабі, коли до нього підійшли чоловіки та попросили віддати пристрій. Коли він намагався втекти, вони вдарили його ногою, завдавши травму, яка потребувала лікування в медичному закладі.

Через сорок вісім годин слідчі органи Турина ідентифікували п'ятьох осіб, підозрюваних у нападі.

Читайте також: У Мексиці вбили журналіста, який був під охороною поліції

Як повідомляв Укрінформ, очільниця італійського уряду Джорджія Мелоні засудила напад на журналістку газети La Stampa Андреа Жолі з боку групи ультраправих активістів. Лідери опозиції закликали уряд розпустити неофашистські організації, такі як CasaPound.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-