Румунія визначилася з кандидатурою на посаду єврокомісара

Румунія визначилася з кандидатурою на посаду єврокомісара

Укрінформ
Голова уряду Румунії Марчел Чолаку заявив, що висуватиме кандидатом у єврокомісари від Румунії євродепутата від соціал-демократів та віцепрезидента Європарламенту Віктора Негреску.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку заявив, що висуватиме євродепутата від соціал-демократів Віктора Негреску наступним кандидатом у єврокомісари від країни", - йдеться у повідомленні.

"Сподіваюся, що не пізніше понеділка ми подамо пропозицію від румунського уряду", — сказав Чолаку журналістам у Брюсселі після зустрічі з очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Сам Негреску у коментарі з цього приводу висловив думку, що він одночасно є і досвідченим, і молодим політиком, що може зіграти позитивну роль у комунікації Єврокомісії з молоддю.

"Я думаю, що я маю досвід, але я також молода людина, яка, можливо, може допомогти Єврокомісії більше спілкуватися з молоддю, людьми, які підтримують європейський проєкт", - сказав він.

Негреску навчався у школах в Парижі та Брюсселі та розпочав професійну кар’єру як журналіст. До Європарламенту він вперше обрався у 2014 році та фокусувався на питаннях бюджету, цифровізації та культури.

Читайте також: Латвія знову висунула Домбровскіса на пост єврокомісара

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схооф запропонував залишити чинного єврокомісара з питань захисту клімату Вопке Гукстру на цій посаді і в новому складі Єврокомісії.

Фото: victornegrescu.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-