У Німеччині помітили дрони над індустріальним парком - підозрюють Росію

У Німеччині помітили дрони над індустріальним парком - підозрюють Росію

Укрінформ
Кілька, ймовірно російських, безпілотників були помічені над найбільшим промисловим парком у землі Шлезвіг-Гольштейні на півночі Німеччини, прокуратура Фленсбурга почала розслідування за фактом агентурної діяльності з диверсійною метою.

Про це повідомляє Bild із посиланням на власні джерела, передає Укрінформ.

За останні кілька днів над промисловою зоною в Брунсбюттелі (там розташовані колишня атомна електростанція, LNG-термінал, хімічні заводи тощо) кілька разів помічали безпілотники, які літали на високій швидкості над об’єктами критичної інфраструктури, такими як виведена з використання атомна електростанція та LNG-термінал. Востаннє літаючий об’єкт був зареєстрований у ніч проти четверга, 22 серпня. Поліція землі Шлезвіг-Гольштейн привела в стан готовності поліцейські дільниці в землях Нижня Саксонія, Гамбург, повідомляє таблоїд.

Зазначається, що безпілотник, який летів зі швидкістю понад 100 кілометрів на годину 20 серпня, був помічений над ChemCoast Park Brunsbüttel о 23:20. У звіті поліції зазначено: «Під час пролітання над АЕС було кілька разів порушено заборонену для польотів зону».

«Прокуратура Фленсбурга підтверджує початок розслідування за підозрою в агентурній діяльності з диверсійною метою у зв’язку з повторними польотами безпілотників над критичною інфраструктурою в Шлезвіг-Гольштейні», - заявив виданню старший прокурор Бернд Вінтерфельдт.

Співробітники держбезпеки управління кримінальної поліції землі Шлезвіг-Гольштейн припускають, що це російські безпілотники, які можуть використовуватися з диверсійною метою.

Польоти безпілотників у цьому районі, як повідомляється, відбуваються з 8 серпня. Керують ними, як вважають слідчі, російські агенти, які запускають апарати з Північного моря з цивільних кораблів. Посадити літальні апарати наразі не вдалося, але є ознаки, що йдеться про дрони «Орлан-10», які мають радіус дії від 500 до 600 кілометрів і літають зі швидкістю понад 100 км/год.

Читайте також: Фінська спецслужба назвала «диверсійні пріоритети» Росії у Європі

Приблизно пів року тому дрони вже були помічені над військовим полігоном у Шлезвіг-Гольштейні. Окрім того, на початку 2024 року невідомі намагалися пробурити газопроводи, які знаходяться над землею, за допомогою спеціальних інструментів, що наштовхує на думку, що така активність була організована «державними органами».

Foto: picture alliance / blickwinkel/C. Kaiser

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-