Низка промовців на з’їзді Демпартії США висловили переконання, що Гарріс підтримуватиме Україну

Низка промовців на з’їзді Демпартії США висловили переконання, що Гарріс підтримуватиме Україну

Укрінформ
Кандидатка на посаду президента США Камала Гарріс завжди відстоює підтримку України Сполучними Штатами й НАТО, заявив у четвер сенатор від штату Аризона Марк Келлі на з’їзді Демократичної партії в Чикаго.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Володимир Путін перевіряє, чи все ще ми сильні... Яка відповідь Трампа? Він запропонував Росії робити все, що завгодно, чого б вони не хотіли – і це його слова, а не мої», – сказав Келлі. Він додав, що «Гарріс завжди виступає за підтримку Америкою, НАТО, України та українського народу».

Сенатор Марк Келлі
Сенатор Марк Келлі

Вона розслідувала втручання Росії в наші вибори, зазначив він.

«Якщо ми знову зробимо його головнокомандувачем, то єдиними лохами будемо ми, – сказав Келлі. – Камала Гарріс знає, що підтримка наших союзників означає підтримку американців».

На його думку, «світ буквально сміється над Трампом, але це несмішно».

«Коли він був президентом, це означало, що світ сміявся з нас. Загрози, з якими ми стикаємося, занадто серйозні», – наголосив сенатор.

Виступаючи на з’їзді в четвер, колишній міністр оборони США та ексдиректор ЦРУ, Леон Панетта нагадав, що віддав відповідний наказ підрозділу, який займається спецопераціями – «і до сходу сонця (ватажок Аль-Каїди) Усама бен Ладен був мертвий».

Леон Панетта
Леон Панетта

«Трамп кинув би наших союзників і ізолював Америку, – сказав Панетта. – Ми намагалися це зробити в 1930-х роках, це було нерозумно і небезпечно тоді, і це нерозумно й небезпечно зараз».

За його словами, неприпустимо говорити таким тиранам, як Путін, що вони можуть робити все, що їм заманеться, як це казав Трамп.

«Камала Гарріс каже тиранам, що, чорт візьми, ви не можете цього робити... Вона працювала з президентом (Володимиром) Зеленським, щоб дати відсіч Росії. Вона знає, що захист їхньої демократії – це захист і нашої демократії», – додав він.

Колишній конгресмен, республіканець Адам Кінзінґер, виступаючи в четвер на з’їзді демократів, схарактеризував Трампа як слабку особу.

Адам Кінзінґер

«Дональд Трамп – слабка людина, яка прикидається сильною, – сказав Кінзінґер. – Він маленька людина, яка прикидається великою. Він невіруюча людина, яка прикидається праведником. Він злочинець, який не може припинити видавати себе за жертву… Але в ньому немає справжньої сили».

Кінзінґер також розкритикував однопартійців, котрі підтримують Трампа.

Читайте також: Волз прийняв номінацію на посаду віцепрезидента США від демократів

«Як може партія заявляти, що вона виступає за свободу, якщо вона бачить, як іде боротьба за свободу в Україні, як тиранія цькує демократію, кидає виклик всьому, чим є наша нація – і відступає. Вагається. І висуває кандидатом людину, яка дивним чином одержима Путіним, і його напарника (Джей Ді Венса), який сказав, цитую, «мені все одно, що відбувається в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, Демократична партія США 19 – 22 серпня проводить національний з’їзд у Чикаго для урочистого висунення віцепрезидентки Камали Гарріс кандидатом на посаду президента.

Фото: скриншот відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-