Тайвань ніколи не погодиться на комуністичну владу Китаю - президент

Тайвань ніколи не погодиться на комуністичну владу Китаю - президент

Укрінформ
Тайвань прагне продовжувати свій вільний та демократичний спосіб життя і ніколи не погодиться на встановлення на острові влади Комуністичної партії Китаю.

Про це заявив президент Тайваню Лай Чінте під час заходів на острові Кінмень з нагоди 66-ї річниці відбиття спроби армії Китаю захопити острів, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Ми більше не намагаємося повернути собі материк, але ми також не хочемо, щоб нами керувала Комуністична партія Китаю. Ми хочемо продовжувати життя в умовах демократії, свободи, прав людини та верховенства права», - сказав Лай.

Він підкреслив, що Тайвань повинен продовжувати протистояти загрозам з боку Китаю.

«Наша мета полягає в тому, щоб забезпечити мирний розвиток через Тайванську протоку. Тайвань – це країна, яка палко любить мир. Народ Тайваню добрий», - зазначив глава адміністрації острова.

За його словами, уряд Тайваню продовжує зміцнювати армію і витрачати більше коштів на посилення свого захисту. Зокрема, наступного року витрати Тайваню на оборону зростуть на 7,7%, оскільки острів має намір придбати додаткові винищувачі та ракети для стримування загрози з боку Пекіна.

Підконтрольний Тайваню острів Кінмень знаходиться в західній частині Тайванської протоки за 10 км від території КНР і майже на 300 км віддалений від Тайваню. У 1958 році острів став епіцентром жорсткого протистояння з китайською армією, яка від серпня того року впродовж більш ніж місяця бомбардувала Кінмень авіацією і обстрілювала артилерією.

Читайте також: Країна продовжить нарощувати оборонний бюджет - президент Тайваню

За підтримки Сполучених Штатів Тайвань дав відсіч китайським військам і щороку відзначає 23 серпня як день, коли була відбита китайська атака.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Тайваню у п’ятницю, 23 серпня, заявило про 41 бойовий літак та сім кораблів Народно-визвольної армії Китаю (НВАК), які здійснювали патрулювання і маневри навколо острова.

Фото: EPA/ RITCHIE B. TONGO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-