Британська розвідка з’ясувала, скільки «вагнерівців» лишилося після смерті Пригожина

Британська розвідка з’ясувала, скільки «вагнерівців» лишилося після смерті Пригожина

Укрінформ
Нині кількість членів ПВК «Вагнер» становить близько 5000, що в 10 разів менше за їхню максимальну кількість на піку в 2023 році.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Численна кількість ветеранів «Вагнер» пішла слідом за колишніми лідерами групи до інших підрозділів. Порівняно зі своїм піком за кількістю членів у близько 50 тисяч у 2023 році нині кількість «вагнерівців» залишається на рівні близька 5 тисяч, яких відправили у Білорусь та Африку», - заявили у Міністерстві.

Зазначається, що сьогодні, 23 серпня, виповнюється перша річниця авіакатастрофи, яка майже напевно сталася в результаті вибуху на борту літака, в якому перебувало керівництво ПВК «Вагнер», у тому числі ватажок групи Євген Пригожин.

Читайте також: Бунт у Росії сам по собі не відбудеться, там немає сильного лідера - Буданов

«З того часу ПВК «Вагнер» стала дуже роздрібненою, адже багато високопоставлених членів групи її залишили», - додали у відомстві.

Як повідомлялося, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня 2023 року оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Білоруський диктатор Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Пізніше, 23 серпня, сталася авіакатастрофа, в якій загинуло усе керівництво ПВК «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-