До Японії вперше прибув авіаносець ВМС Італії

До Японії вперше прибув авіаносець ВМС Італії

Фото
Укрінформ
Флагман ВМС Італії авіаносець «Кавур» (Cavour) вперше зайшов у порт Японії, відображаючи бажання європейської країни збільшити свою присутність в Індо-Тихоокеанському регіоні на тлі зростання військової активності Китаю в регіоні.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

«Кавур» прибув на базу японських морських сил самооборони та одну з головних баз 7-го флоту США у східному секторі Тихого океану в місті Йокосука південніше Токіо для участі у спільних із японськими силами навчаннях.

У повідомленні йдеться, що італійський авіаносець має довжину понад 236 метрів і близько 1100 членів екіпажу. Він прибув у супроводі фрегата ВМС Італії «Альпіно» (Alpino) і до вівторка залишатиметься в порту Йокосука.

Фото: Kyodo

У червні минулого року на базу в Йокосука зайшов італійський багатоцільовий патрульний корабель «Франческо Морозіні» (Francesco Morosini), що стало першим візитом до Японії корабля ВМС Італії.

Читайте також: На Близький Схід прибув другий авіаносець ВМС США

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина планує у вересні вперше за понад 20 років направити два військові кораблі через спірну Тайванську протоку, ризикуючи спровокувати напруженість у відносинах з Пекіном.

Перше фото: The Japan News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-