У Казані спалахнула будівля гарнізонного військового суду

У Казані спалахнула будівля гарнізонного військового суду

Відео
Укрінформ
У центрі Казані ввечері в суботу спалахнула будівля гарнізонного військового суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє місцевий Телеграм-канал "Їду до Татарстану".

Він публікує відео, на яких видно дим та вогонь у будівлі, а також роботу пожежників. Очевидці заявляють, що будівлю могли підпалити.

ТГ-канал SHOT також пише, що будівлю могли підпалити. Посилаючись на місцевих жителів, повідомляється, що невідомі кинули у вікно пляшку із запальною сумішшю, після чого втекли.

Телеграм-канал Baza згодом, посилаючись на свої дані, повідомив про те, що пожежу було погашено, за підозрою у підпалі були затримані жінка та її 13-річний син. Стверджується, що їх затримали перехожі та доставили до відділу поліції.

Підтвердження цього, як і офіційної інформації про те, що трапилося, поки що немає.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну по всій Росії почали підпалювати військкомати, відділи поліції, будинки міських адміністрацій, а також інфраструктурні об'єкти на залізниці. Після оголошення мобілізації кількість таких атак зросла.

Внаслідок підпалів ніхто не загинув. Попри це, затриманим після весни 2022 року, коли випадки стали масовими, найчастіше закидають статтю про тероризм. Десятки справ вже завершилися вироком, найсуворіший із яких – 19 років колонії – дали двом антивоєнним активістам за підпал будівлі міської адміністрації у Челябінській області.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-