Пекін обурився через санкції США проти китайських компаній, які допомагають Росії

Пекін обурився через санкції США проти китайських компаній, які допомагають Росії

Укрінформ
Уряд Китаю обурився через нові санкції США проти китайських компаній, які допомагають РФ обходити санкції та експортують до Росії товари подвійного призначення, які та використовує для виробництва зброї і продовження війни з Україною. 

Про це йдеться в заяві речника Міністерства торгівлі КНР, передає Укрінформ. 

«Китай взяв до відома оголошення американської сторони про включення низки китайських компаній до списку експортного контролю на підставі так званої причетності до (підтримки військово-промислового комплексу – ред.) Росії», – йдеться у заяві. 

У Мінторгівлі КНР висловили рішучий протест проти такого кроку Вашингтона, який вважають прикладом застосування односторонніх санкцій та порушенням правил міжнародної торгівлі й перешкоджанням «нормальним міжнародним економічним і торговим обмінам» (так у Пекіні називають фактичну підтримку Китаєм російських економіки і ВПК, що дозволяє Москві продовжувати війну проти України – ред.).

Читайте також: Китай під час візиту Саллівана висуне США ряд вимог щодо Тайваню - МЗС

«Китай закликає Сполучені Штати негайно припинити свої неправомірні практики і вживатиме необхідних заходів для захисту законних прав та інтересів китайських компаній», - зазначається в документі.

Як повідомляв Укрінформ, США 23 вересня оголосили новий пакет санкцій, який охоплює близько 400 суб’єктів, пов’язаних з російськими паливно-енергетичними та металургійними секторами, фінансовою сферою та постачанням товарів подвійного призначення.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-