Китай під час візиту Саллівана висуне США ряд вимог щодо Тайваню - МЗС

Китай під час візиту Саллівана висуне США ряд вимог щодо Тайваню - МЗС

Укрінформ
Китай у ході візиту радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана до Пекіна має намір закликати Вашингтон не втручатися в суперечки у Південнокитайському морі та висунути американській стороні ряд вимог стосовно Тайваню.

Про це китайським ЗМІ напередодні візиту Саллівана заявив керівник Департаменту США та Океанії МЗС КНР, передає Укрінформ із посиланням на CCTV.

«Територіальний суверенітет, морські права та інтереси Китаю в Південнокитайському морі мають достатню історичну і правову основу», - сказав дипломат.

Читайте також: МЗС Китаю підтвердив візит Саллівана до Пекіна

Крім того, за його словами, у країн, що межують із цим морем, вистачить впевненості і мудрості, щоб самостійного вирішувати виникаючі проблеми.

«Країни з-за меж регіону не повинні робити жодних кроків, здатних спровокувати конфронтацію чи посилити напруженість», - зазначив представник зовнішньополітичного відомства, натякаючи на підтримку США та їх союзниками зусиль регіональних держав із захисту власного суверенітету від територіальних зазіхань Пекіна.

Стосовно Тайваню китайський дипломат закликав Сполучені Штати дотримуватися принципу одного Китаю і виконувати своє зобов’язання не підтримувати незалежність Тайваню.

Читайте також: В українському питанні Китай продовжуватиме просувати мирні переговори - МЗС КНР

«Китай зосередиться на висловленні своєї серйозної стурбованості, роз’ясненні позиції та висуне вимоги стосовно тайванського питання», - сказав чиновник.

Він підкреслив, що тайванське питання є червоною лінією в китайсько-американських відносинах, яку не можна перетинати, та назвав ідею незалежності Тайваню найбільшим ризиком для миру і стабільності в Тайванській протоці.

Як повідомляв Укрінформ, Китай посилює військовий тиск на Тайвань і в суботу другий день поспіль направив до острова 38 бойових літаків та 12 кораблів ВМС своєї Народно-визвольної армії, які здійснювали маневри навколо Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-