МЗС Китаю підтвердив візит Саллівана до Пекіна

МЗС Китаю підтвердив візит Саллівана до Пекіна

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство Китаю підтвердило, що радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван 27-29 серпня відвідає Пекін та зустрінеться з міністром закордонних справ КНР Ван Ї.

Про це повідомила речниця китайського МЗС Мао Нін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«На запрошення члена Політбюро ЦК КПК … Ван Ї радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван відвідає Китай із 27 по 29 серпня», - сказала Мао.

Вона додала, що дві сторони проведуть черговий раунд китайсько-американського стратегічного діалогу.

У повідомленні Білого дому про майбутню поїздку Саллівана зауважується, що це буде вже його п’ята зустріч із Ван Ї за останні півтора року та що цей стратегічний канал зв’язку між ними відіграв важливу роль у відповідальному управлінні конкуренцією між двома країнами і сприяв зменшенню напруженості між Вашингтоном і Пекіном.

«Кожного разу, коли вони зустрічалися, вони зазвичай витрачали близько 10-12 годин протягом двох днів на обговорення двосторонніх питань і глобальних та регіональних проблем. Ми очікуємо, що наступного тижня будемо дотримуватися такого ж формату в Пекіні», - ідеться в повідомленні американської сторони.

Читайте також: Китай стурбований повідомленнями про нову ядерну стратегію США

Як повідомляв Укрінформ, раніше західні ЗМІ написали, що радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван наступного тижня відвідає Китай, щоб зустрітися із міністром закордонних справ Ван Ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-