Зеленський: Є багато гравців, зацікавлених в існуванні конфлікту Ізраїлю і Палестини

Зеленський: Є багато гравців, зацікавлених в існуванні конфлікту Ізраїлю і Палестини

Укрінформ
Наразі є багато гравців, які зацікавлені у тому, щоб існував конфлікт Ізраїлю і Палестини, тобто, тут не йдеться лише про конфлікт між двома країнами.

Таку думку у інтерв’ю індійським ЗМІ висловив Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання, що він думає про Ізраїль і Газу, передає кореспондент Укрінформу.

«Я б не сказав, що там тільки релігійне питання. Там дуже довга історія. І там іще навколо багато зацікавлених (гравців — ред.), щоб цей конфлікт також був. Це не «розбірки» Ізраїлю і Палестини. Ви самі бачите, що відбувається. Є і тренування, і зброя, і фінанси — є багато різних впливів», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Президент: Робитимемо все можливе, щоб наблизити вступ України до ЄС

Коментуючи позицію України щодо цієї ситуації, він наголосив, що першочергового рішення потребує гуманітарна криза. «Ми визнаємо Ізраїль і визнаємо Палестину. Ми саме так до цього ставимося. І є розуміння, що там - гуманітарна криза. І коли гуманітарна криза, - як би не було, із чого не почався б цей раз цей конфлікт - я вважаю, що потрібно там максимально допомагати. Там — жінки, діти. І потрібно максимально зробити все, щоб зберегти там максимум життів», - сказав Президент.

Гуманітарну ситуацію Газі Зеленський назвав просто трагедією. «І я не вірю, що великі країни світу не можуть зупиняти такі кризи», - заявив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що вважає переговори про припинення вогню в секторі Гази, в межах свого близькосхідного турне, "вирішальним моментом" і "найкращою, а можливо, і останньою можливістю" прокласти шлях до міцного миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-