Китай направив до кордону з М’янмою армійські підрозділи

Китай направив до кордону з М’янмою армійські підрозділи

Укрінформ
Китай направив до кордону з М’янмою підрозділи збройних сил для посилення безпеки і стабільності у прикордонних районах на тлі ескалації в сусідній країні бойових дій між правлячою хунтою та повстанцями.

Про це повідомили в Міністерстві оборони КНР, передає кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що завданням військових Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) є патрулювання прикордонної території, прилеглої до районів активних бойових дій на території М’янми.

До його виконання залучаються спеціально сформовані армійські підрозділи та спільні повітряно-наземні патрулі Народної озброєної поліції, яка входить до складу НВАК.

Чисельність, склад і озброєння патрулів та терміни їх перебування на кордоні не вказуються.

Міноборони також планує проведення перевірок військ Південного військового округу, зокрема, їх готовності швидко пересуватися до місць виконання завдань, проводити операції з блокування й контролю визначених прикордонних районів, а також завдання спільних ударів.

Видання China Daily згодом повідомило, що НВАК 27-29 серпня проведе в провінції Юньнань, що межує з М’янмою, навчання з бойовою стрільбою, у зв’язку з чим у прикордонних районах буде посилено контроль за пересуваннями людей і рухом транспортних засобів.

Читайте також: Філіппіни звинуватили берегову охорону Китаю у нападі на їх судно

Китай проводить військові маневри поблизу кордону з М’янмою у відповідь на активізацію бойових дій між хунтою і повстанцями, внаслідок яких час від часу артилерійські снаряди залітають на китайську територію.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова долучитися до глобальних безпекових процесів як захисник міжнародного порядку і в цьому контексті буде посилювати дипломатичну присутність в азійському просторі.

Фото ілюстративне з сайту armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-