Філіппіни звинуватили берегову охорону Китаю у нападі на їх судно

Філіппіни звинуватили берегову охорону Китаю у нападі на їх судно

Укрінформ
Уряд Філіппін заявив, що кораблі берегової охорони Китаю поблизу спірної мілини Сабіна в Південнокитайському морі застосували проти філіппінського судна забезпечення водомети та спровокували зіткнення суден.

Про це повідомляє Manila Times, передає Укрінформ.

«Кораблі берегової охорони Китаю застосували проти судна Бюро рибальства Філіппін водомети та здійснили небезпечні маневри впритул до нього, що призвело до зіткнення та зупинки двигуна філіппінського судна», - йдеться в урядовій заяві.

Фото: Manila Times

Зауважується, що судно Бюро рибальства перевозило продовольство, пальне та медичні засоби для філіппінських рибалок, які займаються рибним промислом у районі мілини Сабіна в виключній морській економічній зоні Філіппін.

Маніла повторила свій заклик до Пекіна припинити провокаційні дії, які дестабілізують регіональний мир і безпеку.

Читайте також: Філіппіни заявили про обстріл їхнього літака військовими Китаю

Китайська сторона, своєю чергою, заявила що її берегова охорона вжила необхідних заходів контролю проти філіппінського судна, яке увійшло у води КНР поблизу спірної мілини в Південнокитайському морі,

«Філіппінське судно незаконно, без дозволу уряду Китаю, вторглося у води поблизу рифу Сяньбінь на островах Наньша», - заявила державна телерадіокомпанія CCTV, використовуючи китайські назви мілини Сабіна та архіпелагу Спратлі.

При цьому берегова охорона Китаю звинуватила філіппінське судно в навмисному небезпечному наближенні до китайського корабля, що призвело до їх зіткнення.

Мілина Сабіна, розташована у виключній морській економічній зоні Філіппін , розташована на відстані 140 кілометрів на захід від філіппінського острова Палаван і приблизно за 1200 кілометрів від найближчого китайського острова Хайнань. Китай має претензії на цю зону.

Як повідомляв Укрінформ, філіппінський літак, що здійснював патрулювання у спірному районі архіпелагу Спратлі в Південнокитайському морі, зазнав обстрілу сигнальними ракетами із одного з островів, на якому китайські військові облаштували військову базу.

Перше фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-