У Пакистані бойовики вночі атакували автобуси й вантажівки - понад 20 загиблих

У Пакистані бойовики вночі атакували автобуси й вантажівки - понад 20 загиблих

Укрінформ
У південно-західній частині Пакистану в ніч на 26 серпня озброєні люди напали на автобуси, вантажівки та автомобілі, внаслідок чого загинули 23 пасажири.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Інцидент стався у районі Мусахаїл, провінція Белуджистан, поінформував офіцер поліції Аюб Ачакзай. Він додав, що зловмисники спалили щонайменше 10 автомобілів, перш ніж втекти із місця події.

Вранці у понеділок озброєні люди вбили щонайменше дев’ять осіб, чотирьох поліцейських і п’ятьох перехожих, у районі Калат у Белуджистані. Також надходили повідомлення про стрілянину в інших частинах провінції, повідомила місцева влада.

Повстанці також підірвали залізничну колію у районі Болан, внаслідок чого залізничний рух був порушений. У районі Мастунг бойовики напали на поліцейську дільницю, однак інформації про жертв не було.

Президент Пакистану Асіф Алі Зардарі та міністр внутрішніх справ країни Мохсін Накві в окремих заявах назвали напад у Мусахаїлі «варварським» і пообіцяли, що ті, хто стоїть за ним, не уникнуть правосуддя.

Читайте також: Щонайменше 28 пакистанських паломників загинули у ДТП в Ірані

Зазначається, що напад у Мусахаїлі стався через кілька годин після того, як заборонене сепаратистське угруповання «Визвольна армія Белуджистану» закликало людей триматися подалі від автомагістралей, оскільки воно почало напади на сили безпеки у різних частинах провінції. Однак відповідальність за напади у неділю і понеділок жодне угруповання не взяло.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня внаслідок нападу озброєних злочинців на поліцейський конвой у Пакистані загинули девʼять правоохоронців.

Фото ілюстративне: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-