У Польщу під час масованої атаки на Україну залетів дрон РФ - його шукають

У Польщу під час масованої атаки на Україну залетів дрон РФ - його шукають

Оновлено
Укрінформ
Під час атаки РФ на Україну один російський безпілотник залетів у Польщу із Львівської області і ще може перебувати у повітряному просторі країни.

Про це під час конференції повідомив Операційний командувач ЗС Польщі Мацей Кліш, передає кореспондент Укрінформу.

«Ймовірно, маємо справу з об'єктом, який залетів на територію Польщі. Об'єкт був підтверджений радарами принаймні трьох радіолокаційних станцій», - заявив Кліш.

Він додав, що зараз тривають пошуки цього об'єкта.

За словами генерала, об'єкт перетнув польський кордон о 07:43 за київським часом у районі Червонограда Львівської області.

«Об'єкт зник приблизно через 25 км на території Польщі. У звʼязку з погодними умовами я не зміг дати команду на його збиття через неможливість дотримання процедур, тобто так званого візуального підтвердження знищення обʼєкта. Далі об’єкт зник з радарів. Його не було візуально підтверджено союзницькою і польською авіацією, а також гелікоптерами», – заявив Кліш.

Він повідомив, що об'єкт, імовірно, все ще перебуває на території Польщі, хоча не виключено, що він міг її залишити.

Кліш розпорядився розпочати пошукову операцію у гміні Тишівці, що за 25 км на південь від міста Грубешів Люблінського воєводства.

За його словами, йдеться, ймовірно, про безпілотник.

«Судячи з характеристик, об'єкт не є ані гіперзвуковою, ані балістичною чи керованою ракетою. Ймовірно, це об'єкт типу безпілотного літального апарата, який на даний момент, відповідно до польських процедур, ми називаємо невпізнаним повітряним об’єктом», – заявив Кліш.

Читайте також: У Польщі підняли в повітря F-16 через ракетний обстріл України

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що російські загарбники 26 серпня завдали одного з найбільших ударів по Україні, застосувавши більш як сотню ракет різних типів та близько 100 безпілотників типу Shahed.

За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок російської масованої атаки постраждали 15 областей України. Ціллю загарбників стала енергетична інфраструктура.

Зокрема, російські війська завдали удару по енергетичних об'єктах на Львівщині, у Львові та області виникли перебої з електропостачанням.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-