Глава МАГАТЕ завтра прибуде на Курську АЕС

Глава МАГАТЕ завтра прибуде на Курську АЕС

Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що він очолить місію агентства на Курську АЕС у вівторок.

Як передає Укрінформ, про це Гроссі написав у соцмережі Х.

«Враховуючи серйозність ситуації, я особисто очолю завтрашню місію МАГАТЕ на Курську атомну електростанцію в Росії», - написав очільник агентства.

У заяві, розміщеній на сайті МАГАТЕ, Гроссі зазначив, що з моменту підвищення рівня бойових дій в околицях Курської АЕС він «уважно стежить» за розвитком подій на місцях, особливо щодо станції.

«Я повторюю, що безпека та захищеність ядерних об’єктів за жодних обставин не повинна перебувати під загрозою. Ситуація розвивається, і дуже важливо, щоб завтра, коли я прибуду на станцію, я на власні осі побачив ситуацію і обговорив умови подальшої діяльності, яка може знадобитися для оцінки стану ядерної безпеки та захищеності КАЕС», – йдеться у заяві глави МАГАТЕ.

Читайте також: МАГАТЕ закликає до стриманості поблизу Курської АЕС

Як повідомлялося, 22 серпня Гроссі заявив, що планує найближчими днями здійснити візит на Курську АЕС в Росії та до України.

За його словами, після відвідування АЕС у Курській області РФ, він продовжить свою поїздку до Києва, де розраховує поговорити з Президентом Володимиром Зеленським.

Гроссі додав, що у МАГАТЕ надзвичайно стурбовані бойовими діями поблизу російської атомної електростанції, оскільки ці старі радянські реактори не мають захисного купола.

Фото: Х/rafaelmgrossi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-