Макрон каже, що у затриманні Дурова немає політичної складової

Макрон каже, що у затриманні Дурова немає політичної складової

Укрінформ
Затримання засновника і керівника месенджера Telegram Павла Дурова в аеропорту Парижа на вихідних не було результатом політичного рішення.

Про це у соцмережі Х заявив президент Франції Еммануель Макрон у понеділок, 26 серпня, передає Укрінформ.

«Затримання керівника Telegram на території Франції відбулося в рамках судового розслідування, яке триває. Це жодним чином не є політичним рішенням. Ухвалювати рішення в цьому питанні мають судді», - написав він.

За словами Макрона, він побачив поширення неправдивої інформації щодо Франції після затримання Дурова.

«Франція глибоко віддана свободі слова та комунікації, інноваціям і духу підприємництва. Такою вона і залишиться. У правовій державі свободи реалізуються в правовому полі як у соціальних мережах, так і в реальному житті, щоб захистити громадян і поважати їхні основні права. Повністю незалежні судові органи мають забезпечити виконання закону», - зазначив президент.

Читайте також: Російським чиновникам наказали видалити службове листування у Телеграмі - ЗМІ

Як повідомлялося, в суботу засновника популярного месенджера Telegram Павла Дурова затримали у Франції за кількома обвинуваченнями.

Французьке управління OFMIN, яке займається запобіганням насильству щодо неповнолітніх, видало ордер на арешт Дурова в рамках попереднього розслідування про ймовірні злочини, зокрема шахрайство, торгівлю наркотиками, кібербулінг, організовану злочинність та сприяння тероризму, повідомляють джерела.

Також Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи Telegram.

Французькі судові органи в неділю продовжили термін тримання під вартою Дурова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-