Польща знову піднімала по тривозі F-16 через ракетний обстріл України

Польща знову піднімала по тривозі F-16 через ракетний обстріл України

Укрінформ
У Польщі піднімали у повітря польські та союзницькі винищувачі F-16 для захисту повітряного простору країни через ракетний обстріл Росією території України.

Про це повідомило у мережі X Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

«Увага, дальня авіація Російської Федерації знову розпочала ракетний обстріл території України. У зв’язку з черговою агресивною діяльністю росіян задіяно усі необхідні процедури, що мають на меті гарантувати безпеку повітряного простору Польщі», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, через активність польської та союзницької авіації у південно-східній частині Польщі може спостерігатися підвищений рівень шуму. Підкреслюється, що Оперативне командування здійснює моніторинг ситуації та перебуває у готовності до негайної реакції на загрозу.

Читайте також: Євросоюз після масованої атаки РФ закликав посилити військову підтримку України

Згодом Оперативне командування ЗС Польщі повідомило про завершення чергування авіації через ракетний обстріл території України.

Як повідомляло агентство, під час наймасованішої російської атаки 26 серпня Повітряні Сили збили 102 російські ракети і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Унаслідок масованої ракетної атаки 7 людей загинули і 47 постраждали. У кількох областях зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики. Загалом повітряна тривога тривала 7 годин і 46 хвилин.

Під час цієї атаки один з російських дронів залетів на територію Польщі. Зараз його шукають у Люблінському воєводстві поблизу території РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-