Євросоюз після масованої атаки РФ закликав посилити  військову підтримку України

Євросоюз після масованої атаки РФ закликав посилити військову підтримку України

Заява
Укрінформ
Євросоюз рішуче засудив масовану повітряну атаку РФ на Україну та закликав посилити військову підтримку нашої країни.

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній на спеціальному засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає кореспондент Укрінформу.

"24 серпня виповнилося 30 місяців від початку незаконного повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року – нападу на наші спільні цінності та безпеку, здійсненого з повною зневагою до міжнародного права, в тому числі Статуту ООН, а також принципів і зобов'язань в рамках ОБСЄ. 30 місяців по тому Росія продовжує жорстокі обстріли цивільного населення та цивільної інфраструктури по всій Україні…" - йдеться у заяві.

В Євросоюзі рішуче засудили російську практику "невибіркових ударів по населених пунктах і цивільних об'єктах, яка продовжує спричиняти смерті, людські страждання, масові руйнування, переміщення та різке зростання гуманітарних потреб".

Читайте також: Боррель після атаки РФ по Україні знову закликав зняти обмеження на використання західної зброї

Підкреслюється, що цілеспрямовані атаки на цивільне населення та цивільні об'єкти є воєнним злочином. "Політичне та військове керівництво Росії, а також особи, безпосередньо відповідальні за ці атаки, не уникнуть відповідальності за ведення агресивної війни проти України та за інші найтяжчі злочини за міжнародним правом, а також за величезні збитки, завдані війною Росії", - йдеться у заяві.

Її автори наголосили на необхідності посилення військової підтримки України.

"У той час, як Україна здійснює своє невід'ємне право на самооборону, ми закликаємо до посилення її військової підтримки. Зокрема, системи протиповітряної оборони, боєприпаси та ракети є терміново необхідними для захисту населення та критично важливої енергетичної інфраструктури України. Військова підтримка надаватиметься у повній відповідності до політики безпеки і оборони окремих держав-членів і з урахуванням інтересів безпеки і оборони всіх держав-членів", - вказують у Євросоюзі.

Читайте також: Навіть на війні існують правила - в ООН засудили російську атаку по Україні

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня унаслідок російської ракетної атаки на енергетичну інфраструктуру України ударів зазнали 15 областей. Загинули щонайменше 7 людей, 47 постраждали. У кількох регіонах зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-