Китай пригрозив відповіддю Канаді за 100-відсоткові мита на електромобілі

Китай пригрозив відповіддю Канаді за 100-відсоткові мита на електромобілі

Укрінформ
Пекін вважає запровадження Оттавою підвищених мит на китайські електромобілі неринковим протекціоністським кроком, який може зіпсувати торгово-економічні відносини Китаю і Канади.

Про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це типовий протекціоністський крок, який не лише підриває торгово-економічні відносини між Китаєм та Канадою, а й завдає шкоди інтересам канадських компаній і споживачів», - сказав Лінь.

За його словами, такі дії Оттави не сприяють процесу зеленої трансформації в Канаді та глобальним зусиллям боротьби зі зміною клімату.

«Китай закликає Канаду поважати об’єктивні факти, дотримуватися правил СОТ та негайно виправити неправильну практику і не політизувати питання торгово-економічної співпраці», - сказав дипломат.

Він додав, що Китай залишає за собою право вживати всіх необхідних заходів для захисту законних прав та інтересів китайських компаній.

Читайте також: BMW відкликає 1,36 мільйона авто у Китаї через несправність подушок безпеки

Останнім часом все більше країн світу вводять підвищені тарифи на імпортовані з Китаю дешеві електромобілі, різке збільшення поставок яких загрожує існуванню цілих секторів їх економік. Вважається, що китайські компанії можуть встановлювати нижчі за конкурентів ціни на свої авто завдяки субсидіям уряду КНР, наданим у порушення ринкових правил.

У травні адміністрація Сполучених Штатів встановила підвищені до 100% мита на китайські електрокари, а в липні Європейська Комісія збільшила тарифи на імпортовані з Китаю електромобілі до понад 40%.

Як повідомляв Укрінформ, Канада із жовтня запровадить 100-відсоткові імпортні мита на всі електроавтомобілі, виготовлені в Китаї.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-