ФСБ відкрила справу проти журналістів Deutsche Welle та «1+1» за репортажі з Суджі

ФСБ відкрила справу проти журналістів Deutsche Welle та «1+1» за репортажі з Суджі

Укрінформ
Російська Федеральна служба безпеки порушила кримінальну справу стосовно журналіста Deutsche Welle Ніколаса Конноллі та кореспондентки 1+1 Наталії Нагорної через поїздку до міста Суджа в Курській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW з посиланням на російські медіа та пресслужбу ФСБ.

«ФСБ Росії порушено та розслідуються кримінальні справи за ч. 3 ст. 322 КК РФ стосовно журналіста німецької телерадіомовної корпорації «Дойче велле» Конноллі Ніколаса Симона та кореспондента українського телеканалу «1+1» Нагорної Наталії Вікторівни, які незаконно перетнули державний кордон РФ і здійснили відеозйомки в районі населеного пункту Суджа Курської області», - йдеться у повідомленні.

Вказана стаття передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі.

Конноллі у своєму репортажі повідомив, що він кілька годин провів у Суджі, де перебував під наглядом бійців ЗСУ. Журналіст розповів про ситуацію в місті та поспілкувався з місцевими жителями.

У ФСБ також повідомили, що з 17 серпня за незаконний перетин кордону РФ кримінальні справи порушено стосовно семи іноземних журналістів.

Читайте також: Як живе Суджа – місто, яке контролюють українські військові

Раніше газета The Washington Post опублікувала репортаж із Суджі, куди її кореспонденти вирушили в супроводі українських солдатів. Крім того, до Курської області зуміли потрапити працівники італійських ЗМІ Сімоне Траіні й Стефані Баттістіні та репортер американського телеканалу CNN Нік Пейтон Уолш.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня стало відомо, що ФСБ відкрила провадження стосовно журналіста CNN Ніка Пейтона Уолша та кореспондентів Hromadske Олесі Боровик і Діани Буцко, які знімали матеріали в районі Суджі Курської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-