Протести в Індії через зґвалтування і вбивство лікарки: поліція застосувала водомети і сльозогінний газ

Протести в Індії через зґвалтування і вбивство лікарки: поліція застосувала водомети і сльозогінний газ

Укрінформ
В індійській Колкаті черговий багатотисячний марш протесту проти зґвалтування і вбивства лікарки на початку цього місяця був розігнаний за допомогою водометів і сльозогінного газу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Тисячі протестувальників у Колкаті, столиці індійського штату Західна Бенгалія, у вівторок вимагали відставки головної міністерки штату Мамати Банерджі. Демонстранти вважають, що проведення розслідування справи про зґвалтування і вбивство лікарки на початку серпня відбувається неналежним чином.

Крім цього, учасники протесту звинувачують уряд Банерджі у створені небезпечного середовища для жінок, що призвело до загибелі 31-річної лікарки.

Під час маршу у вівторок співробітники поліції відтіснили демонстрантів, застосувавши сльозогінний газ і водомети. Кілька студентів-активістів були затримані напередодні акції протесту, поінформували правоохоронці. Затримані звинувачуються у спробі організації масштабного насильства.

Читайте також: Протести через зґвалтування та вбивство лікарки в Індії: медики відмовилися припинити страйк

Наразі у цій справі затримано одну особу, яка працювала громадським волонтером у місцевій поліції, йдеться у матеріалі.

Як повідомлялося, 19 серпня тисячі індійських молодших лікарів відмовилися припинити протести, які проходять у країні після зґвалтування і вбивства лікарки на початку серпня.

Тіло 31-річної лікарки було виявлене у семінарській залі державного медичного коледжу і лікарні RG Kar у Колкаті 9 серпня. Розтин підтвердив факт сексуального насильства, а у зв'язку зі злочином був затриманий поліцейський-доброволець. Сім'я жертви стверджує, що це було групове зґвалтування і до нього причетні інші особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-