КНДР випробувала модернізовані РСЗВ великого калібру із новою системою наведення

КНДР випробувала модернізовані РСЗВ великого калібру із новою системою наведення

Фото
Укрінформ
Військові Північної Кореї провели випробування модернізованої 240-мм реактивної системи залпового вогню з новою системою наведення, яку, вважають у Сеулі, може передати Росії для використання у війні з Україною.

Про випробування артсистеми повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA, передає Укрінформ.

КНДР випробувала модернізовані РСЗВ великого калібру з новою системою наведення/Фото: KGNA

«Технічно оновлена ​​РСЗВ за своєю маневреністю і високою здатністю зосередженого вогню продемонструвала свою перевагу за всіма показниками, включаючи точність нової системи наведення, керованість і руйнівну силу», - йдеться у повідомленні.

За тестуванням оновленої артсистеми спостерігав лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, котрий, як пише KCNA, «дав доручення прискорити виробництво нових артилерійських снарядів та оснащення ними армійських підрозділів».

Північна Корея у лютому заявила про завершення розробки нових керованих 240-міліметрових боєприпасів для РСЗВ зі збільшеними дальністю та точністю ураження, а у травні повідомила про плани до 2026 року переозброїти модернізованими артсистемами свою армію.

Читайте також: Кім Чен Ин наказав прискорити розробку в КНДР безпілотників із технологіями ШІ

Південнокорейські фахівці зазначають, що в зону ураження такою зброєю потрапляють Сеул та прилеглі до нього райони, де проживає половина населення Південної Кореї.

Вони також припускають, що такими випробуваннями Пхеньян прагне продемонструвати Москві збільшені ударні можливості своєї оновленої 240-мм РСЗВ розробки 1980-х років, які Росія могла б придбати для використання у війні проти України.

Як повідомляв Укрінформ, розвідка Південної Кореї вважає, що КНДР із середини 2022 року відправила Росії понад 13 000 контейнерів зі зброєю.

Фото: KGNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-