У США ув’язнили чоловіка, який першим увірвався до Капітолія під час штурму у 2021 році

У США ув’язнили чоловіка, який першим увірвався до Капітолія під час штурму у 2021 році

Укрінформ
Американський суд виніс вирок першому учаснику, який увірвався до будівлі Конгресу США у Вашингтоні 6 січня 2021 року, намагаючись зупинити процес офіційної сертифікації результатів президентських виборів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, що 47-річний Майкл Спаркс отримав 53 місяців позбавлення волі, а також оштрафував чоловіка на 2 000 доларів.

US Government Exhibit

Прокуратура вимагала для нього 57 місяців ув'язнення.

Під час судового розгляду в березні цього року Спаркс уже був визнаний винним у порушенні громадського правопорядку, хуліганстві та інших пов’язаних звинуваченнях.

На слуханні щодо винесення йому вироку Спаркс сказав судді, що він досі вірить у фальшиву теорію змови про те, що «у експрезидента Дональда Трампа вкрали перемогу на виборах 2020 року».

«Я не думаю, що ви усвідомлюєте всю серйозність того, що сталося того дня, і, відверто кажучи, всю серйозність того, що ви зробили», - відповів йому федеральний суддя Тімоті Келлі.

Спаркс, одягнений у бронежилет, увірвався до Капітолія через розбите вікно та стрибнув на підлогу незабаром після 14.00 години за місцевим часом 6 січня 2021 року після того, як Дональд Трамп виступив перед натовпом у Вашингтоні, округ Колумбії.

Спаркса затримали через декілька тижнів після штурму будівлі Конгресу США.

Нині вже близько 1 500 особам висунули звинувачення у зв'язку зі штурмом Капітолія понад три роки тому.

Згідно з останніми даними Міністерства юстиції США, оприлюдненими на початку цього місяця, майже 900 осіб визнали себе винними в різних злочинах, а понад 180 були засуджені.

Читайте також: У США до 20 років засудили учасника штурму Капітолія

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня 2021 року натовп рушив на штурм будівлі Конгресу США після закликів Дональда Трампа «відновити справедливість» та повернути «вкрадені вибори». У перебігу цих подій загинуло п’ятеро осіб, сотні отримали поранення.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-