У США до 20 років засудили учасника штурму Капітолія

У США до 20 років засудили учасника штурму Капітолія

Укрінформ
Американця Девіда Демпсі було засуджено в п'ятницю до 20 років ув'язнення за неодноразові напади на поліцію під час штурму Капітолія США 6 січня 2021 року.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Прокурори заявили, що 37-річний Девід Демпсі був одним із найагресивніших членів натовпу під час нападу на Капітолій. За їхніми словами, він використовував "руки, ноги, флагштоки, милиці, перцевий балончик, зламані частини меблів", щоб поранити щонайменше двох офіцерів.

Також, за словами прокурорів, Демпсі перелазив через інших учасників заворушень на сходах Капітолія, неодноразово нападаючи на поліцейських, вдаривши офіцера по шолому і розбивши його захисний щиток.

Повідомляється, що під час заворушення Демпсі був одягнений у бронежилет і баф, який закривав більшу частину його обличчя.

За повідомленнями американських ЗМІ, Демпсі висловив "глибоке почуття жалю" за свої дії. Він також визнав себе винним у нападі на поліцейських.

Офіційні особи заявили, що Демпсі, колишній працівник фаст-фуду і будівельник, уже мав історію арештів і судимостей, у тому числі за крадіжки зі зломом і торгівлю наркотиками.

Вирок Демпсі – одне із найтриваліших ув’язнень. Лише колишній лідер ультраправого угрупування Proud Boys Енріке Тарріо отримав більший термін, ніж Демпсі - він був визнаний винним у змові з метою організації нападу і ув'язнений на 22 роки.

Читайте також: Верховний суд США постановив, що Трамп має «певний імунітет» від кримінального переслідування

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня 2021 року натовп рушив на штурм будівлі Конгресу США після закликів Дональда Трампа відновити справедливість та повернути «вкрадені вибори». У перебігу цих подій загинуло п’ятеро осіб, сотні отримали поранення.

Після цього правоохоронні органи висунули офіційні звинувачення понад 1,2 тисячі учасників штурму. У Палаті представників був сформований спеціальний комітет, який розслідував ці події.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-