У Молдові спростували російський фейк про транзит біоматеріалів з України

У Молдові спростували російський фейк про транзит біоматеріалів з України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Молдови спростувало фейкову інформацію, що з'явилася в російських ЗМІ, про те, що США нібито вивозили зразки біоматеріалів з України через Молдову.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«У російському онлайн-середовищі поширили хибне та маніпулятивне повідомлення про включення Молдови в передбачувану схему масового експорту біологічного матеріалу. Ця інформація - чиста вигадка», - заявили в МЗС.

У відомстві додали, що це повідомлення продовжує серію фейків, за допомогою яких російська пропаганда намагається просунути ідею, що Україна в перспективі може використовувати біологічні речовини.

«Новим елементом у цьому контексті стало твердження про те, що й Молдова нібито залучена до цього процесу на логістичному рівні. Це неправдиві відомості, покликані створити плутанину для того, щоб дискредитувати владу Молдови та європейський шлях нашої країни. Фейкове повідомлення з'явилося спеціально на День незалежності, щоб затьмарити свято та викликати розбіжності», — заявили в МЗС.

Читайте також: Роспроп створив фейк про незаконний перетин кордону РФ британськими журналістами для виправдання атаки

У міністерстві також зазначили, що Молдова суворо дотримується всіх міжнародних норм проти поширення біологічної зброї.

Як повідомляв Укрінформ, торік уряд Молдови спростував заяву міноборони Росії про те, що Україна нібито готує провокації із вторгненням у Придністров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-