У Нідерландах зросла кількість інцидентів за участю фальшивих поліцейських

У Нідерландах зросла кількість інцидентів за участю фальшивих поліцейських

Укрінформ
У Нідерландах зросла кількість інцидентів, коли шахраї видають себе за поліцейських, і якщо торік було зафіксовано близько 400 таких випадків, то цьогоріч уже понад 2 400.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Кількість інцидентів за участю фальшивих поліціянтів значно зросла. Шахраї видають себе за правоохоронців. У 2023 році було близько 400 випадків, але цього року їхня кількість досягла уже понад 2 400”, - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, передусім стають люди похилого віку.

“Вони отримують дзвінок із повідомленням про крадіжки в їхньому районі. Також той, хто телефонує, пропонує швидко відправити на місце офіцера, і щоб той також забрав усі коштовні речі в жителів району, начебто на зберігання. Тож так люди втрачають усе”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що є люди, які втратили таким чином усі свої заощадження, сімейні реліквії чи витвори мистецтва. Вони сумлінно віддали свої речі на "зберігання" фальшивим поліцейським.

Правоохоронці припускають, що таких інцидентів може бути значно більше, адже не всі потерпілі звернулися в поліцію. Тож закликають усіх, хто став жертвою такого шахрайства, звернутися із заявою до поліції. Також поліція закликає людей бути обережними та попереджає про кілька груп зловмисників, що діють по всій території Нідерландів.

У поліції наголошують, що справжні поліціянти ніколи не забирають особисті речі громадян із собою. Також справжній правоохоронець завжди може ідентифікувати себе за допомогою посвідчення. Для перевірки також можна зателефонувати за офіційним номером поліції.

Читайте також: У Нідерландах аеропорт Ейндговена призупинив роботу через збій

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах уряд заборонив телефони, планшети та ноутбуки під час засідань та офіційних зустрічей із міркувань безпеки.

Перед початком засідання чи офіційної зустрічі присутні повинні помістити телефони, ноутбуки, смартгодинники та іншу електроніку в спеціальний сейф.

Незрозуміло, якою є безпосередня причина, але, ймовірно, є побоювання, що хакери зможуть підслуховувати через обладнання.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-