Франція видала ордер на арешт братів Дурових ще у березні - Politico

Франція видала ордер на арешт братів Дурових ще у березні - Politico

Укрінформ
Французька влада видала ордери на арешт засновника й генерального директора Telegram Павла Дурова та його брата-співзасновника Миколи ще 25 березня цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico після ознайомлення з адміністративним документом.

У документі йдеться, що французьке таємне розслідування щодо Telegram є значно ширшим, і розпочалося на декілька місяців раніше, ніж про це стало відомо публічно.

Зазначається, що ордери на арешт були видані проти братів Дурових, як керівників Telegram, через відмову месенджера співпрацювати у рамках розслідуванням французької поліції щодо сексуального насильства з боку третіх осіб над дітьми.

У ході розслідування під керівництвом відділу боротьби з кіберзлочинністю паризької прокуратури було встановлено, що підозрюваний у справі переконував неповнолітніх дівчат надіслати йому «кадри порнографічного характеру власного виробництва», а потім погрожував опублікувати їх у соціальних мережах.

Також підозрюваний розповів слідчим, що зґвалтував малолітню дитину.

Згодом слідчі звернулися до Telegram із запитом ідентифікувати особу підозрюваного, проте месенджер не відповів французьким правоохоронцям.

У документі також наголошується на «майже повній відсутності співпраці Telegram» як з французькими, так і з європейськими правоохоронцями в інших випадках.

Читайте також: Арешт Дурова як нагадування про небезпеки, що криються в Telegram

Як повідомлялося, в суботу засновника популярного месенджера Telegram Павла Дурова затримали у Франції за кількома обвинуваченнями.

У неділю, 25 серпня, слідчий суддя ухвалив рішення продовжити тримання під вартою Дурова, тоді як термін його затримання не може перевищувати 96 годин, тобто до 28 серпня.

У понеділок прокуратура Парижа офіційно висунула затриманому засновнику й керівнику месенджера Telegram Павлу Дурову обвинувачення за 12 статтями, зокрема у співучасті в зберіганні порнографічного контенту з неповнолітніми та придбанні, транспортуванні, володінні та розповсюдженні наркотиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-